Categories
Uncategorized

El 9N sentenciat

 

DSC_1280_5924832665285951573-669x272
Foto: Partit Demòcrata (www.partitdemocrata.cat)

Aquesta setmana, amb una rapidesa que hauria ser replicada a qualsevol altre procediment judicial, hem conegut la sentència contra el President Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau per organitzar una consulta no vinculant sobre el futur del nostre país.

És sabut, conegut i assumit per la majoria de la societat catalana que la justícia espanyola està absolutament polititzada, i que han convertit un procés democràtic i cívic promogut per ciutadans i polítics d’aquest país en un procés judicial contra aquells qui estan promovent i garantint aquesta participació. Res de nou, el 9N estava sentenciat just el mateix dia que es va obrir la causa contra els membres del govern.

Però si entrem en el fons de la sentència, tot resulta encara més sorprenent. La sala del TSJC tan sols ha sabut argumentar una sola causa contra els imputats: la desobediència a una carta del Tribunal Constitucional. Greu delicte, segons ells. Una simple demostració de la seva força (judicial, només) a ulls de molts altres. O és que no s’han plantejat aquests magistrats, tan ben preparats, que existeix un estat espanyol que està incomplint les sentències (sentències!) judicials en temes com la gestió del 0,7% de l’IRPF a favor de Catalunya? Això només té un simple argument: el 9N estava sentenciat abans que el judici comencés, abans que s’escoltés a totes les parts. Algú ja havia decidit pels propis jutges.

Òbviament aquest fet passarà a la història com l’atac més gran d’un estat espanyol, amb tics antidemocràtics, contra aquells qui van promoure una organització exemplar amb milers de voluntaris i més de 2.300.000 vots de ciutadans d’aquest país expressant la seva opinió. Però també passarà a la història, segurament, com el fracàs més gran d’uns polítics espanyols que, tancats en el seu despatx de Madrid, han dissenyat una estratègia per frenar una voluntat majoritària del poble de Catalunya per aconseguir la llibertat del nostre país.

Això no hi ha qui ho aturi. El 9N va ser el primer desafiament a l’estat espanyol per garantir als catalans votar quin volen que sigui el seu futur polític. I el referèndum que el Govern haurà de convocar, tasca encarregada al Vicepresident Junqueres i al conseller Romeva, en serà la més gran demostració que sentències com aquestes no només són d’una injustícia absoluta sinó que també generen més persones disposades a sumar-se al projecte de la llibertat d’aquest país.

El que no es pot negar és que amb aquesta sentència han aconseguit apartar temporalment (o això almenys estava en les seves intencions) un gran actiu polític del país com és el President Mas. La seva inhabilitació vol condicionar el futur que tindrà aquest país. Un futur que l’estat espanyol vol seguir controlant i manipulant però que es troba a hores d’ara ja en mans de la ciutadania d’aquest país i d’un govern que treballa incansablement per fer realitat els anhels de llibertat del nostre poble. Perquè han aconseguit sentenciar el 9N tal i com havien dissenyat però no aconseguiran frenar una nova onada de milions de persones votant, en un referèndum, per la independència de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s