Uncategorized

IMG_8057Estimar sense diferències

A vegades ens podem sorprendre de les situacions que es donen en una societat cada cop més avançada, més moderna i més permeable als nous temps canviants que vivim. El cap de setmana passat, amb una agressió a una parella de nois joves fent-se un petó a Berga, és el clar exemple que alguna cosa no acabem de fer, entre tots plegats i com a col·lectivitat, prou bé. Que segueix existint un col·lectiu de persones vulnerable i que pateix situacions incòmodes, complexes i, en alguns casos puntuals, de violència física.

Que dues persones s’estimin és allò més normal en aquesta vida. Algú ha dit mai que no puguin ser del mateix sexe? Hi ha alguna diferència entre l’amor que pot tenir un marit i la seva muller amb el que demostren dos nois? O dues noies? Permeteu-nos que us ben afirmem que de diferències, cap ni una. Però encara a dia d’avui hi ha qui les hi vol veure, qui les hi vol trobar.

No hem avançat prou encara com a societat. Ens cal més pedagogia, més testimonis que perdin la vergonya i s’expressin amb la naturalitat i quotidianitat que l’amor i les relacions afectives impliquen. I ens cal fer-ho des de ben petits. Per què les nenes juguen amb nines i els nens a futbol? No tenim la capacitat de deixar-los experimentar i compartir jocs des de ben petits? Quin perill o quin problema hi trobarien els pares en plantejar situacions diverses com aquestes? I a les escoles poder-ho exemplificar amb absoluta claredat?

Són reptes grandiosos que hem de ser valents d’afrontar com a societat, com a país i com a persones a títol individual. Nosaltres ens estimem, ho diem alt i clar. Perquè en la forma com demostrem aquesta estimació, no existeixen diferències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s